Yksinluistelijat kisasivat Wasa Cupissa viikonloppuna!

24.11.2014

17 JTL:n yksäriä kisasi Vaasassa jo perinteeksi muodostuneessa Wasa Cup kilpailussa 26.-27.11.

Kisaan lähdettiin 17 luistelijan voimin ja suurin osa porukasta starttasi matkan kohti Vaasaa jo perjantaina. Autolla matkaan lähteneet saivat mieleenpainuvan startin kisaviikonlopulle jo heti perjantai-iltana. Iltapäivällä alkaneet lumisateet saivat liikenteen aikalailla sekaisin ja matkan varrella oli sattunut useampia kolareita, joiden takia liikenne oli välillä ruuhkaantunut tai kokonaan poikki. Kaikki pääsivät kuitenkin turvallisesti perille Vaasaan, joka oli tärkeintä! Ja ainakin saatiin taas ikimuistoisia kisakertomuksia myöhemmin kerrottavaksi ;)

JTL:n kisaurakan aloittivat aikaisin lauantai aamuna Springs A -sarjassa luistelleet Emilia Kolehmainen, Jonna Mäkinen, Nora Koskela-Koivisto ja Iida Soukola. Emilia luisteli hienon ohjelman, vain yksi kaatuminen sattui kaksoisflip hyppyyn, mutta muuten elementit sujuivat ja sijoitus oli tyylikkäästi toinen! Ja samalla JTL:n kirkkain pokaali viikonlopulta. Onnea Emilia! Myös Jonna, Nora ja Iida onnistuivat monessa elementissään mallikkaasti. Jonna ja Iida onnistuivat kaksoilutz hypyissään hienosti ja Nora puolestaan pyöri laadukkaasti piruetteja keräten niistä jo hienosti vaikeustasoja.

Novice A, Junior B ja Senior B sarjalaiset kisasivat Vaasassa sekä lyhytohjelmat että vapaaohjelmat. Novice A -sarjassa seuraamme edustivat Jenni Heino ja Emmi Niskanen. Jenni lähti rohkeasti tavoittelemaan vaativaa kaksoisaxelia ohjelmassaan, joka onnistuikin upeasti lauantaina! Hyppy päätyi valitettavasti vielä kaatumiseen, mutta oli kuitenkin puhdas ja Jenni sai siitä elämänsä ensimmäiset puhtaasta kaksoisaxelista jaettavat bonuspisteet. Emmin lyhytohjelmaan mahtui pientä haparointia, mutta sunnuntain vapaaohjelmassa ei haparoinnista ollut enää tietoakaan. Emmi luisteli varmaotteisen ja laadukkaan vappiksen kohottaen hienosti sijoitustaan!

Junior B -sarjassa kisasivat Lotta Laine ja Saara Kokkonen. Lotan lyhkärin keskeyttivät musiikin soittoon liittyvät tekniset ongelmat, mutta Lotta piti pään hienosti kylmänä ja lyhkärin jälkeen sijoitus oli upeasti neljäs yli kahdenkymmenen luistelijan joukossa. Vapaaohjelman muutamat helpotukset yhdistelmissä valitettavasti pudottivat sijoitusta tiukassa kisassa ja lopputuloksissa Lotta oli 13. Saara onnistui hyvin vapaaohjelmassaan ja keskittynyt suoritus palkittiin hienolla nousulla, lopputuloksissa Saara oli 19.

Senior B -sarjassa kilpaili Vilma Tuomi. Vilma nappasi JTL:n toisen pokaalin, pronssisen sellaisen! Lyhytohjelmassa Vilmalla oli hieno tsemppi ja ohjelma onnistui hyvin. Vapaaohjelmaan sattui useampi helpotus hyppyjen osalta, mutta tango-teemainen ohjelma oli koreografialtaan hieno ja Vilma luisteli sen tyylikkäästi ja kovavauhtisesti säilyttäen itsensä hienosti mitalisijoilla.

Lauantai iltana vuorossa oli Novice B -sarjan kisa ja sunnuntai iltana Debutants A -sarjan kisa. Novice B -sarjassa kisasivat Jenni Sipilä, Olivia Horjamo, Riina Launonen, Oona Tamminen ja Peppi Kärkkäinen. Debutants A -sarjassa kilpailivat Karoliina Kortesoja, Nelli Horjamo ja Inka Talja. Kilpailu oli Noviiseille ja Debytanteille arvokas kokemus ennen ensi viikonlopun valintakisoja, jotka kisataan kotihallissa Järvenpäässä. Aivan täydellisiä onnistumisia ei vielä nähty, mutta meininki oli lupaavaa ensi viikonloppua ajatellen! Muutama asia hampaankolossa on hyvä lähteä kohti uutta kisaviikkoa ja näytöntahtoa varmasti löytyy jokaiselta! Parhaista sijoituksista Novice B -sarjassa vastasivat Jenni Sipilä (4./28) ja Olivia Horjamo (11./28). Ja Debutants A -sarjassa Karoliina Kortesoja (6./22).

Onnittelut vielä kaikille kisaajille! Ja ensi viikonloppuna kotihalli on toivottavasti pullollaan kannustusjoukkoja siivittämässä noviisit ja debyt upeisiin suorituksiin!