Ida-Emilialle ja Juulille voitto Tikkurila Trophyssä. Onnittelut!

29.9.2015

Viikonloppuna moni järvenpääläisluistelija avasi kilpailukauden. Seuran luistelijoita osallistui sekä Tikkurila Trophyyn että Hämeenlinnan Golden skate cup–kisaan. Lue lisää...

Tikkurilassa koettiin iloisia yllätyksiä, kun Ida-Emilia Rusanen luisteli kansallisten juniorien ja Juuli Kesker debytanttien voittoon.  Juuli hyppäsi kisassa ensimmäisen kerran onnistuneen kaksoisaxelin. Hienoa!
Juulin tulosten kohdalla koettiin myös varsinainen myllerrys, kun ohjelmasuoritus oli ohi. Komeat ennätyspisteet 59,94 kuulutettiin ja voittoa ehdittiin jo melkein juhlia, sillä toiseksi parhaat pisteet olivat HL:n tytöllä, niukin naukin Juulin pisteiden alle. Palkintojen jaossa Juuli kuitenkin julistettiin toiseksi, ja pisteiksi ilmoitettiin virheellisesti alle 58 pistettä. Onneksi virhe tuloksissa huomattiin ja seuraavan aamun selvittely paikan päällä paljasti pisteiden laskussa inhimillisen virheen. Kaksoisaxelin bonukset puuttuivat Juulin arviointikaavakkeesta.  Lopulta voitto tuli Järvenpäähän yhden sadasosan turvin. Samassa sarjassa ensimmäistä kauttaan kilpaileva Sofia Laine keräsi myös hienot pisteet 48,69 ja sijoittui seitsemänneksi.

Kansallisten junioreiden sarjassa kilpaileva Ida-Emilia Rusanen osoitti jälleen hyvää hermojen hallintaa. Ida- Emilia teki tarkkaa työtä ja sijoittui lyhytohjelman jälkeen toiseksi. Vapaaohjelman tekninen onnistuminen nosti lukiolaistytön sarjavoittoon uusilla ennätyspisteillä 97,41.

Springs A nuorempien sarjassa ensimmäistä vuottaan kilpaileva Cecilia Wächter luisteli rennosti ja tuloksena oli komea kauden avaus ja kolmossija pistein 34,49.

Myös Pinja Laine ilahdutti molempina kisapäivinä osoittaen kasvua varteenotettavaksi SM-sarjojen luistelijaksi. Lyhytohjelma rullasi mainiosti ja vapaaohjelmaan Pinja lähti neljänneltä sijalta. Vaikeasta vapaaohjelmasta Pinja suoriutui kunnialla ja lopputuloksena SM-junioreiden sarjassa kuudes sija ja uudet ennätyspisteet 105,81.

Kuudenneksi Tikkurilassa sijoittui myös kansallisten noviisien Jenni Sipilä. Jenni luisteli tavoilleen tyypillisesti erittäin varman luistelun ja keräsi 44.63 pistettä.

Hämeenlinnan Golden Skate cupissa oli lauantaina ja sunnuntaina mukana kymmenen JTL:n luistelijaa. Parhaaseen sijoitukseen ylsi Springs B younger -sarjassa kilpaillut Viivi Lehtinen napaten pronssia. Karoliina Kortesoja kilpaili ensimmäistä kertaa SM-noviisien sarjassa ja sijoittui hienosti neljännelle tilalle.

Sekä Hämeenlinnassa että Tikkurilassa nähtiin myös muita hyviä järvenpääläissuorituksia. Onnittelut kaikille tasapuolisesti. Tästä on hyvä jatkaa!

Molempien kisojen tulokset löytyvät täältä

Seuraavan kerran järvenpääläiset kilpailevat tulevana viikonloppuna,  kun huippusuorituksia nähdään oman seuran kilpailussa. Eurohonka Trophy starttaa lauantaiaamuna ja mukaan on ilmoittautunut Suomen parhaita luistelijoita kuten Rosaliina Kuparinen ja Ljubov Efimenko. Kilpailun aikataulu  löytyy JTL:n nettisivuilta. Sisäänpääsy Järvenpään Areenalle sekä aamupäivien nuorempien kilpailuun harjoitushallissa on ilmainen. Tervetuloa katsomoon!