Muodostelmaluistelu

Järvenpään Taitoluistelijoiden muodostelmaluistelujoukkueet kaudella 2017-2018.
Tulokasjoukkue Team Ice Flakes, minorijoukkue Team Ice Mist ja SM- noviisijoukkue Team Ice Effect

 

Muodostelmaluistelu on taitoluistelun joukkuemuoto. Suositussa joukkuelajissa yksilöistä koostuvan ryhmän tavoitteena on luistella ohjelmasuorituksensa mahdollisimman yhtenäisesti ja samanaikaisesti erilaisia askeleita, liukuja, piruetteja ja nostoja sekä valitun musiikin luonnetta esittäen.

Tasapainoinen ohjelma koostuu taitoluistelun peruselementeistä ja muodostelmakuvioista, jotka liitetään toisiinsa sujuvien siirtymien kautta. Ohjelmaa vaikeuttavat erilaisten vapaaluisteluelementtien lisäksi käsiotteiden, luistelusuuntien ja vauhdin vaihdokset sekä erilaiset koreografiaan kuuluvat ilmaisulliset pään ja käsien liikkeet. Muodostelmaluistelun tyypillisimpiä peruselementtejä ovat piiri (circle), mylly (wheel), avorivistö (block), läpimeno (intersection), rivi (line), piruetti (spin) sekä liukusarja (moves in the field).

Joukkueen suoritusta arvioidaan ohjelman sisältämien elementtien vaativuustason perusteella, niiden suorituspuhtauden ja laadun perusteella sekä ohjelman osa-alueiden (esim. perusluistelutaito, siirtymät, esitys ja suoritus, sommittelu ja koreografia sekä tulkinta) perusteella.  Lisää lajiin pääset tutustumaan Suomen Taitoluisteluliiton sivuilla.

JTL:ssä on kolme kilpailevaa muodostelmajoukkuetta: tulokasjoukkue Team Ice Flakes, minorijoukkue Team Ice Mist ja SM-noviisijoukkue Team Ice Effect. Joukkuevalinnat tehdään keväisin huhtikuussa.

Muodostelmajoukkueita valmentaa vastuuvalmentaja Sanna Salonen yhdessä valmennustiiminsä Miia Mäkitalonn ja Laura-Maria Aurasen kanssa.

Lajia pääsee kokeilemaan ja harjoittelemaan JTL:n muodostelmakoulussa. Ota rohkeasti yhteyttä valmentajatiimin vastuuvalmentaja Sanna Saloseen, sannasalonen1(at)hotmail.com

 

Muokan uutisia