Muodostelmaluistelu

JTL:än muodostelajoukkueet . Edessä turkoosissa TIF ( tulokkaat), keskellä lilassa TIM ( Minorit) ja takana persikanvärissä TIE ( SM-noviisit)

 

Muodostelmaluistelu on taitoluistelun joukkuemuoto. Suositussa joukkuelajissa yksilöistä koostuvan ryhmän tavoitteena on luistella ohjelmasuorituksensa mahdollisimman yhtenäisesti ja samanaikaisesti erilaisia askeleita, liukuja, piruetteja ja nostoja sekä valitun musiikin luonnetta esittäen.

Tasapainoinen ohjelma koostuu taitoluistelun peruselementeistä ja muodostelmakuvioista, jotka liitetään toisiinsa sujuvien siirtymien kautta. Ohjelmaa vaikeuttavat erilaisten vapaaluisteluelementtien lisäksi käsiotteiden, luistelusuuntien ja vauhdin vaihdokset sekä erilaiset koreografiaan kuuluvat ilmaisulliset pään ja käsien liikkeet. Muodostelmaluistelun tyypillisimpiä peruselementtejä ovat piiri (circle), mylly (wheel), avorivistö (block), läpimeno (intersection), rivi (line), piruetti (spin) sekä liukusarja (moves in the field).

Joukkueen suoritusta arvioidaan ohjelman sisältämien elementtien vaativuustason perusteella, niiden suorituspuhtauden ja laadun perusteella sekä ohjelman osa-alueiden (esim. perusluistelutaito, siirtymät, esitys ja suoritus, sommittelu ja koreografia sekä tulkinta) perusteella.  Lisää lajiin pääset tutustumaan Suomen Taitoluisteluliiton sivuilla.

JTL:ssä on audella 2019-2020  kaksi kilpailevaa muodostelmajoukkuetta: tulokasjoukkue Team Ice Flakes ja Kansalliset noviisit Team Ice Mist . Joukkuevalinnat tehdään keväisin huhtikuussa.

Muodostelmajoukkueita valmentaa vastuuvalmentaja Sanna Salonen yhdessä valmennustiiminsä Anette Aaltosen, Tiia Vepsäläisen ja Henni Wessmanin kanssa.

Lajia pääsee kokeilemaan ja harjoittelemaan JTL:n muodostelmakoulussa. Ota rohkeasti yhteyttä valmentajatiimin vastuuvalmentaja Sanna Saloseen, sannasalonen1(at)hotmail.com

 

Muokan uutisia